Impactul noilor măsuri fiscale: Se vor pierde peste 110.000 de locuri de muncă. Câte companii vor fi afectate?

Postat la 30 octombrie 2017 301 afişări

Cota unică de 1% aplicată cifrei de afaceri pentru companiile cu venituri sub un milion de euro poate aduce o reducere a impozitelor plătite de aceste companii de aproximativ 631 mil. lei, apreciază Iancu Guda, preşedinte AAFBR şi Lector IBR.

Impactul noilor măsuri fiscale: Se vor pierde peste 110.000 de locuri de muncă. Câte companii vor fi afectate?

Potrivit acestuia, 27% dintre aceste firme vor câştiga, respectiv companiile cu venituri sub 0,5 mil. euro şi zero angajaţi, precum şi societăţile cu venituri între 0,5-1 mil. euro şi un profit brut de peste 6,25%, în timp ce doar 3% dintre companii vor pierde în urma acestei impozitări.

 

“Doar 3% dintre companii pierd, restul de 70% plătind un impozit identic. Totusi, efectul final este mult mai mic, deoarece se pot pierde aproape 112.153 locuri de muncă, deci aproximativ 2% din forţa de muncă angajată (din cauza disparitiei interesului fiscal), iar majorarea salariului minim pe economie poate anula pana la jumatate din optimizarea fiscala respectiva”, explică Iancu Guda într-un studiu.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.