Îmbătrânirea şi scăderea populaţiei aduc o perspectivă îngrijorătoare privind piaţa muncii

Postat la 27 februarie 2012 63 afişări

Îmbătrânirea populaţiei şi scăderea numărului de locuitori aduc o perspectivă îngrijorătoare pentru piaţa muncii şi impun, împreună cu alţi factori negativi, măsuri rapide precum flexibilizarea pieţei, crearea de locuri de muncă şi atragerea românilor care au emigrat înapoi în ţară, arată Manpower.

"În contextul schimbărilor demografice care se manifestă la nivel global, scăderile considerabile ale volumului populaţiei reprezintă şi în România un fenomen important. Statistici ale Secretariatului Naţiunilor Unite arată că până în 2050 una din cinci persoane la nivel global va avea 60 de ani sau peste. Îmbătrânirea populaţiei este un trend confirmat atât pe plan mondial cât şi în România. Realizând o corelare a scăderii populaţiei cu îmbătrânirea acesteia, perspectiva devine îngrijorătoare", potrivit unui comunicat al companiei de resurse umane ManpowerGroup România. Măsuri care să combată acest fenomen demografic şi care să asigure stabilitatea pieţei muncii din punct de vedere al disponibilităţii personalului ar trebui să fie adoptate constant, conform sursei citate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tendinte,
imbatranire,
populatie,
ingrijorare
/actualitate/imbatranirea-si-scaderea-populatiei-aduc-o-perspectiva-ingrijoratoare-privind-piata-muncii-9348256
9348256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.