Imaginile cu Daniel Horodniceanu, făcute cu telefonul, nu cu body-cam-ul

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 mai 2023 46 afişări

Imaginile cu Daniel Horodniceanu au fost făcute cu telefonul, nu cu body-cam-ul Poliţiei. Din verificările de până acum nu rezultă că imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi poliţişti care au constatat contravenţia.

Imaginile cu Daniel Horodniceanu, făcute cu telefonul, nu cu body-cam-ul

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi, în noaptea de 05/06.05.2023.

„Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenţiei nu au fost realizate cu body-cam-ul aparţinând unităţii. De asemenea, poliţistul a afirmat faptul că a filmat interacţiunea cu persoana oprită în trafic folosind telefonul mobil propriu, ca şi măsură de protecţie faţă de o eventuală contestare a modului de intervenţie, având în vedere comportamentul acesteia”, informează IPJ Iaşi.

Din verificările de până acum nu rezultă că imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi poliţişti care au constatat contravenţia.

Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o localitate din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat o depăşire, iar potrivit unei înregistrări video, i-a întrebat pe poliţişti dacă ştiu cine este, adăugând că va lua legătura cu şefii lor. Când un poliţist a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a spus că a condus DIICOT şi l-a întrebat de ce nu îl cunoaşte.

Mai mult, conform aceloraşi imagini, când îi sunt cerute actele, Horodniceanu ar fi răspuns: „Am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?".

Poliţistul enumeră neregulile făcute în trafic, moment în care procurorul îi cere numele, îl informează că va lua legătura cu şeful IPJ, apoi le spune agenţilor că în 2016 a vorbit cu fostul ministru Gabriel Oprea pentru majorarea salariilor poliţiştilor cu 15%.

Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio regulă rutieră şi că situaţia ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
horodniceanu,
imagini,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.