ICCJ obligă din nou SIIJ să finalizeze dosarul Laurei Codruţa Kovesi. Secţia specială are termen până pe 1 aprilie

Postat la 12 ianuarie 2022 111 afişări

ICCJ obligă din nou SIIJ să finalizeze dosarul Laurei Codruţa Kovesi. Secţia specială are termen până pe 1 aprilie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) obligă din nou SIIJ să finalizeze dosarul Laurei Codruţa Kovesi, astfel că Secţia specială are termen până pe 1 aprilie să încheie ancheta în care este vizată fosta şefă a DNA. Cazul a fost deschis de procuroarea Adina Florea care o acuză pe Kovesi de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Decizia de marţi de la Instanţa supremă vine după ce Kovesi a depus o contestaţie în care arată că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) tergiversează ancheta deschisă încă din anul 2018.

Astfel, un judecător a admis contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi, care în prezent este şefa Parchetului European, şi a stabilit ca acest dosar să fie finalizat până la 1 aprilie. Astfel, procuroarea cazului trebuie să emită o decizie – fie de clasare a cauzei, fie de trimitere în judecată.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dosar,
finalizare,
iccj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.