IATA prognozează o scădere a profiturilor companiilor aeriene

Postat la 11 decembrie 2019 41 afişări

Profiturile companiilor aeriene vor scădea mai repede decât se prognoza, întrucât războiul comercial a afectat comerţul la nivel global şi încrederea investitorilor, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.

IATA prognozează o scădere a profiturilor companiilor aeriene

IATA a redus prognoza de profit net pentru întregul an la 25,9 miliarde de dolari, o scădere de 5,1% faţă de anul trecut, precizând că o îmbunătăţire a profiturilor companiilor aeriene în 2020 poate veni pe fondul rezolvării tensiunilor din disputele comerciale globale.

În iunie, asociaţia acesta a prognozat un profit de 28 miliarde de dolari pentru anul acesta.

„Războaiele comerciale nu au câştigători”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA şi-a micşorat prognoza de venituri pentru acest an, la 838 miliarde de dolari, de la 899 miliarde dolari, sumă prevăzută în luna iunie, anunţât că se aşteaptă la o îmbunătăţire anul viitor, de pânp la 872 miliarde dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.