Iarasi se restructureaza

Postat la 18 iulie 2006 7 afişări

Ca in fiecare an, cand se termina ideile de resurse pentru bani in plus la buget, reapare ideea reducerii de personal bugetar, in speta a numarului de functionari din ministere si institutii ale administratiei publice. A incercat-o, cum stim, si fostul ministru de finante Ionut Popescu si, esuand, s-a scuzat ca a fost vorba de fapt doar de un test.

Ca in fiecare an, cand se termina ideile de resurse pentru bani in plus la buget, reapare ideea reducerii de personal bugetar, in speta a numarului de functionari din ministere si institutii ale administratiei publice. A incercat-o, cum stim, si fostul ministru de finante Ionut Popescu si, esuand, s-a scuzat ca a fost vorba de fapt doar de un test. De data aceasta ar fi vorba de o reducere de mai multe zeci de mii de persoane, astfel incat sa determine economii de peste 900 de milioane de euro de la buget, adica 1% din PIB.

 

Prinzand de veste, sindicatul Sed Lex al functionarilor publici a amenintat cu greva, iar ministerele eventual vizate isi pregatesc acelasi argument ca si in anii trecuti, anume ca aderarea la UE impune, dimpotriva, angajari de personal suplimentar. Totusi, Finantele sustin ca mentinerea numarului actual de bugetari ar insemna anul acesta costuri de 6,5% din PIB, peste nivelul de 5,5% din PIB convenit cu UE.

 

La stat lucreaza acum peste 1,3 milioane de persoane, raportat la un total de 4,5 de milioane de angajati in economie, iar cheltuielile de personal in sistemul bugetar sunt prevazute sa creasca anul acesta cu 20%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/iarasi-se-restructureaza-2511444
2511444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.