Huawei oferă studenţilor români cursuri de specializare în China

Autor: Florin Casota Postat la 25 august 2016 538 afişări

Huawei oferă studenţilor români cursuri de specializare în China

Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluţii îndomeniul IT&C, continuă sprijinul acordat studenţilor români prin programe educaţionale, realizate în parteneriat cu Guvernul României.Huawei va trimite la specializare în China şi anul acesta, începând cu data de 26 august, zece studenţi de la universităţi tehnice din Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca, în cadrul programului “Telecom Seeds for the Future 2016”.

Vlad Doicaru, Director Enterprise Huawei România: “Huawei continuă programul Telecom Seeds for the Future, ca urmare aangajamentului pe termen lung pe care l-a făcut pentru sprijinirea studenţilor români. Scopul companiei este acela de a pune la dispoziţia lor cele mai recente soluţii de tehnologie. Totodată, dorim să le oferim studenţilor care mergîn China o experienţă multiculturală. Această experienţă va cuprinde şi posibilitatea de a testa un mediu de lucru real, în mijlocul unei echipe internaţionale, departe de casă.”

Pe durata programului, studenţii români beneficiază decursuri de limbă şi cultură chineză, alături de cursurile de formare profesională.  Studenţii vor vizita sediul central Huawei Technologies din Shenzen şi vor avea acces la cele mai noi tehnologii. De asemenea, vor avea ocazia de a vizita şi câteva oraşe din China, beneficiind de o experienţă multiculturală.

Proiectul este susţinut atât de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi reprezintă o oportunitate pentru studenţii români de a înţelege tendinţele actuale din domeniul IT&C.

De asemenea, este un angajament pe termen lung pe care Huawei şi l-a asumat, acela de a investi în viitoarele talente locale. Principalul obiectiv al acestui program îl reprezintă vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen. Aici, tinerii vor beneficia de sfaturile şi consultanţa specialiştilor Huawei şi vor avea acces la tehnologie de ultimă generaţie.

Cei zece studenţi români care participă la acest program sunt Adina-Cristina Moc, Marian Leica, Cristian Gabriel Bucuroiu, Raoul Alin Jurubiţă şi Andrei Haiducu de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Robert Văcăruşi de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice din Bucureşti, Adrian Tăut de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Andra Irina Vasile de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii Craiova, Narcisa Nicoleta Adiaconiţei şi Theodor Adrian Ivan din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi.

Toţi cei zece studenţi au efectuat un stagiu de practică în cadrul Huawei România, fiind aleşi în urma rezultatelor bune pe care le-au înregistrat pe parcursul desfăşurării proiectelor interne din companie.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicaţii din România, prin dezvoltarea de soluţii de înaltă tehnologie şi furnizarea de servicii personalizate pentru clienţii săi. La nivel local, compania intenţionează să continue creşterea numărului de angajaţi şi a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC şi ASSC).

Prin parteneriate cu universităţile din România şi prin crearea de programe de internship cu perspective pe termen lung, Huawei România continuă investiţiile în comunităţile locale.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.