"Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri" se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american

Autor: Bogdan Enache Postat la 05 ianuarie 2015 57 afişări

Lungmetrajul "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies", al treilea şi ultimul film din seria "Hobbitul/ The Hobbit", s-a menţinut pentru al treilea weekend consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american.

Potrivit cifrelor publicate de boxofficemojo.com, superproducţia regizată de Peter Jackson a generat încasări de 21,91 de milioane de dolari de vineri până duminică. În cele trei săptămâni de proiecţii, acest film a vândut bilete în valoare de 722,867 de milioane de dolari pe plan mondial.

Filmul "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies", regizat de Peter Jackson, cu Martin Freeman, Ian McKellen şi Benedict Cumberbatch, încheie povestea lui Bilbo, Thorin şi a gnomilor. Eroii, care l-au trezit pe Smaug din culcuşul său din Erebor se vor lupta acum cu acesta, în speranţa că vor distruge răul pentru totdeauna. Gandalf descoperă însă ceva şi mai înfricoşător în Dol Guldur. Filmele din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor".

Pe locul al doilea s-a clasat musicalul "În inima pădurii/ Into the Woods", care a obţinut încasări de 19 milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare. Regizat de Rob Marshall, acest film, care reprezintă o adaptare a celebrului musical omonim pus în scenă pe Broadway de Stephen Sondheim, aduce pe marele ecran o notă întunecată poveştilor şi basmelor copilăriei, cu ajutorul actorilor Meryl Streep, Johnny Depp şi Emily Blunt.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american s-a aflat filmul "De neînvins/ Unbroken", cel de-al doilea lungmetraj regizat de actriţa Angelina Jolie. Inspirat din povestea reală a maratonistului american Louis Zamperini, care a devenit prizonier într-un lagăr japonez în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, acest film a generat încasări de 18,35 de milioane de dolari în cinematografele nord-americane.

Pelicula horror "The Woman in Black 2: Angel of Death" a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 15,14 milioane de dolari, de vineri până duminică. Filmul regizat de Tom Harper îi are în distribuţie pe Jeremy Irvine, Helen McCrory şi Adrian Rawlins, iar povestea are loc la 40 de ani după evenimentele sumbre din reşedinţa Eel Marsh. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un grup de copii este trimis aici pentru a se adăposti de bombardamente, dar ceva mai poate mai periculos decât bombele se trezeşte la viaţă în conac.

Comedia de familie "O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului/ Night at the Museum: Secret of the Tomb", regizată de Shawn Levy, s-a clasat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 14,45 milioane de dolari, în al treilea weekend de difuzare. Pelicula îi are în rolurile principale pe Ben Stiller şi Robin Williams, acesta fiind ultimul film în care apare Williams, care a murit în luna august. Protagonistul, Larry Daley, călătoreşte în jurul lumii şi aduce lângă el noi personaje, alături de cele deja cunoscute, în încercarea sa de a salva magia de la dispariţie.

Comedia muzicală "Annie", regizată de Will Gluck, a coborât o poziţie, până pe locul al şaselea în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 11,4 milioane de dolari, de vineri până duminică. Cu Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Cameron Diaz şi Jamie Foxx în distribuţie, Annie, personajul legendar, aflat în căutarea familiei sale, care a inspirat generaţii întregi, revine pe marele ecran într-o viziune contemporană, în comedia produsă de Columbia Pictures.

Filmul "The Imitation Game: Jocul codurilor/ The Imitation Game", ce prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reuşit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria ţară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 8,11 milioane de dolari.

În cea de-a şaptea săptămână de proiecţii, filmul "Jocurile foamei: Revolta - Partea I", al treilea din franciza de succes "Hunger Games", s-a clasat pe locul al optulea, cu încasări de 7,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Katniss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului anterior, va reapărea într-o postură neaşteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Locul al nouălea a revenit lungmetrajului "The Gambler", un film cu Mark Wahlberg şi celebra Jessica Lange, care aduce pe marele ecran povestea unui profesor de literatură care ajunge să facă datorii mari din cauza dependenţei sale de jocurile de noroc. Acest film, regizat de Rupert Wyatt, a generat încasări de 6,3 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada, în al doilea weekend de difuzare.

Filmul de desene animate "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6", produs de Marvel Studios şi Walt Disney şi regizat de Don Hall şi Chris Williams, a ocupat locul al zecelea, cu încasări de 4,81 milioane de dolari în al nouălea weekend de difuzare. Animaţia prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, şi un robot uriaş gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizaţi, luptă pentru apărarea oraşului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
ÎNCASĂRI,
/actualitate/hobbitul-batalia-celor-cinci-ostiri-se-mentine-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-13747673
13747673
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.