Hackerii ruşi au atacat 14 site-uri ale unor aeroporturi americane

Autor: Mediafax Postat la 10 octombrie 2022 33 afişări

Hackerii ruşi au atacat 14 site-uri ale unor aeroporturi americane

Hackeri vorbitori de limbă rusă au scos din funcţiune mai multe site-uri web ale unor aeroporturi americane. Nu a fost raportat niciun impact asupra operaţiunilor, precizează autorităţile americane, potrivit CNN. 

Mai mult de o duzină de site-uri web ale unor aeroporturi publice, inclusiv cele ale unora dintre cele mai mari din SUA, nu au putut fi accesate luni dimineaţă. Mai mulţi hackerii vorbitori de limbă rusă au revendicat responsabilitatea atacului.

Nu au fost raportate urmări asupra călătoriilor aeriene şi se pare că problema a afectat doar persoanele care au cautat informaţii de călătorie.

Printre cele 14 site-uri web se numără şi cel al aeroportului internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta. De asemenea, portalul Aeroportului Internaţional din Los Angeles a fost offline câteva ore.

Grupul de hackeri cunoscut sub numele de Killnet şi-a intensificat activitatea în ultima perioadă şi vizează organizaţii din ţările NATO. Hackerii susţin Kremlinul, dar legăturile lor cu Moscova sunt necunoscute.

Grupul a revendicat săptămâna trecută responsabilitatea pentru scoaterea din funcţiune a site-urilor unor instituţii americane. Killnet este învinuit pentru că a dezactivat un site web al Congresului SUA în iulie, dar şi pentru atacuri cibernetice asupra unor organizaţii din Lituania, după ce ţara a blocat în iunie transportul de bunuri către enclava rusă Kaliningrad.

Tipul de atac cibernetic folosit de Killnet este cunoscut sub numele de „refuz distribuit al serviciului" (DDoS), în care hackerii inundă serverele cu trafic web fals pentru a le bloca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hackeri,
aeroporturi,
sua,
americane,
site,
aeroport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.