Guvernul va construi cel mai mare domeniu schiabil din România. Va duce la dublarea capacităţii schiabile din ţară

Postat la 04 ianuarie 2018 20176 afişări

Guvernul va construi cel mai mare domeniu schiabil din România. Va duce la dublarea capacităţii schiabile din ţară

Cel mai mare domeniu schiabil din România va fi realizat în Munţii Făgăraş, a anunţat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. Noul domeniu schiabil va cuprinde peste 150 de kilometri de pârtii, ceea ce va duce la dublarea capacităţii schiabile din România, care în prezent este de aproximativ 175 de kilometri de pârtii.

 

Ministrul Turismului nu a spus cât ar costa sau când ar putea fi gata un astfel de proiect (inclus în august 2017 pe poziţia nr. 1 în Master Planul Naţional de Turism, aprobat prin HG), dar s-a declarat optimist că în 2018 se va face primul pas prin realizarea documentaţiei tehnice, informează bzb.ro

„Trebuia să ne deplasăm aici, să avem o discuţie cu primarii. Dacă nu avem dialog cu autorităţile locale, nu se poate implementa niciun proiect.(…) Trebuie să vedem care sunt problemele dânşilor pentru că, după cum ştiţi, nu dispun de foarte mulţi bani, ţinând cont de faptul că obligaţia realizării documentaţiei tehnico- economice este a autorităţilor locale”, a spus ministrul Dobre în timpul întâlnirii cu primarii reuniţi la Căminul din Cârţişoara.

Decisivă va fi însă poziţia preşedinţilor Consiliilor Judeţene din Sibiu, Braşov şi Argeş, cu care Ministrul Turismului şi-a propus să poarte un dialog încă din prima săptămâna a lunii ianuarie.

„Nu am purtat încă nicio discuţie cu niciun preşedinte de CJ. O să discut la începutul anului.(…) Voi avea o întâlnire cu dânşii (…) destul de repede. (…) Scopul întâlnirii este de-a putea bugeta la început de an sumele necesare pentru SF şi PT”, a declarat ministrul.

Realizarea efectivă a investiţiei ar urma să fie suportată integral de la bugetul de stat, a arătat anterior ministerul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.