Guvernul s-a răzgândit: Milioane de români rămân deocamdată fără banii de vacanţă promişi

Autor: Iulian Anghel Postat la 07 decembrie 2018 150 afişări

Guvernul s-a răzgândit: Milioane de români rămân deocamdată fără banii de vacanţă promişi

Constrângerile financiare au determinat guvernul să amâne aplicarea legii prin care bugetarii primeau, de la 1 ianuarie 2019, vouchere de vacanţă cu nivel maxim de şase salarii minime brute şi dispoziţiile din legea salarizării prin care angajaţii bugetari primeau o indemnizaţie de vacanţă egală cu un salariu minim brut. Mai multe sporuri şi indemnizaţiile vor fi îngheţate în 2019 la nivelul lui 2018.

Ministerul Finanţelor care lucrează în aceste zile la pro­iectul legii buge­tului pe 2019 constată că nu mai are bani, iar în ultimele zile, sunt în circuitul de avizare mai multe acte nor­mative prin care sunt prorogate diferite termene de aplicare a unor mă­suri sau sunt îngheţate unele indem­nizaţii care ar fi urcat şi mai mult chel­tuielile sociale angajate, deja foarte mari.

Buget 2019. Guvernul amână aplicarea legii prin care bugetarii primeau anual un salariu minim brut, pentru vacanţă

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.