Guvernul pregăteşte scheme de ajutor pentru industria HoReCa şi pentru zona culturală privată

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 noiembrie 2020 158 afişări

Guvernul pregăteşte scheme de ajutor pentru industria HoReCa şi pentru zona culturală privată

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică seara că Guvernul pregăteşte scheme de ajutor pentru industria HoReCa şi pentru zona culturală privată, domenii afectate de restricţiile impuse de autorităţi în perioada epidemiei de Covid-19.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că pentru domeniul HoReCa Guvernul vrea să aplice o schemă de ajutor de stat, folosită deja în două ţări europene.

„Pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat, care am văzut că este deja folosită în două ţări europene, este o schemă prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri din 2020 raportat la 2019. Se dau bani efectiv, 20% din pierderea de cifra de afaceri”, a precizat, la postul B1TV, premierul, care a spus că aceste plăţi ar urma să fie făcute prin Ministerul Economiei.

Orban a anunţat că Guvernul lucrează la pregătirea schemei de ajutor de stat, care trebuie înainte de aplicare să fie aprobată de Comisia Europeană.

Premierul a anunţat o schemă de ajutor de stat şi pentru zona culturală privată.

„Şi pe zona culturală pregătim o schemă de ajutor de stat, ne uităm ce au folosit şi celelalte ţări. Pe zona culturală privată, zona publică a trăit din bugete... E o varietate foarte mare de forme de organizare, unele sunt ONG-uri, altele sunt companii, alţii lucrează pe cont propriu, e complicat de găsit o formă care să poată să compenseze pierderile pe care le-au suferit în perioada asta din cauza restricţiilor care au fost impuse de autorităţi. (...) Foarte mulţi dintre free-lanceri sau dintre cei care care sunt creatori care sunt validaţi de piaţă nu au mai putut practic să aibă venituri”, a mai spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scheme de ajutor,
horeca,
culturală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.