Guvernul nu susţine parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex

Postat la 28 martie 2019 58 afişări

Executivul a avizat negativ proiectele de lege care prevăd că persoanele de acelaşi sex pot încheia în faţa notarului sau la starea civilă un parteneriat civil în scopul organizării, respinse de Senat, motivând că parteneriatul civil nu este reglementat la nivelul UE.

Guvernul nu susţine parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex

„Considerentele conform cărora «Relaţiile de cuplu consensuale, protejate prin parteneriat civil, sunt o realitate de fapt recunoscută juridic în legislaţia majorităţii statelor membre ale Uniunii Europene: Andora, Austria, Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria» sunt irelevante întrucât parteneriatul civil ţine de un domeniu care, cel puţin deocamdată, nu este supus reglementării la nivelul Uniunii Europene, fiecare stat membru având libertatea de opţiune în privinţa unei astfel de reglementări”, arată reprezentanţii Guvernului, în punctul de vedere pe cele două proiecte de lege, obţinut de MEDIAFAX.

Executivul mai arată că „prin adoptarea Codului civil, Parlamentul şi-a exprimat deja opţiunea de politică legislativă în materia relaţiilor de familie, reglementând ca unica formă de convieţuire recunoscută, căsătoria între persoane de sexe diferite”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parteneriat,
refuz,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.