Guvernul japonez anunţă că două persoane au murit după vaccinarea cu Moderna

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 august 2021 72 afişări

Guvernul japonez anunţă că două persoane au murit după vaccinarea cu Moderna

Două persoane au murit după ce au fost inoculaţi cu vaccinuri produse de compania Moderna din loturi care au fost anterior suspendate din cauza descoperirii de contaminanţi, a declarat sâmbătă ministerul japonez al sănătăţii, citat de Reuters.

Bărbaţii au murit luna aceasta, la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de Moderna, a declarat ministerul într-un comunicat. Fiecare a primit o doză din cele trei loturi suspendate joi. Cauza deceselor este încă investigată.

Japonia a oprit utilizarea a 1,63 milioane de doze Moderna expediate către 863 de centre de vaccinare la nivel naţional, la mai mult de o săptămână după ce distribuitorul intern, Takeda Pharmaceutical, a primit rapoarte de contaminanţi în unele flacoane.

Guvernul şi Moderna au spus că nu au fost identificate probleme de siguranţă sau eficacitate, iar suspendarea a fost doar o măsură de precauţie.

Contaminanţii ar fi particule metalice, a raportat media locală, citând surse din ministerul sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
moderna,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.