Guvernul a alocat un miliard de lei pentru localităţi. Friz: Timişoara n-a primit nimic. Zero, nada

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 decembrie 2021 102 afişări

Primarul Timişoarei Dominic Fritz spune că patru localităţi din judeţul Timiş, printre care şi Timişoara, nu au primit vineri bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Guvernul a alocat un miliard de lei pentru localităţi. Friz: Timişoara n-a primit nimic. Zero, nada

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a spus vineri seara că în judeţul Timiş, din 99 de comune, oraşe şi municipii, patru n-au primit nimic: „Zero, nada, niente: Timişoara, Dumbrăviţa, Foeni şi Cenad.

Coincidenţa coincidenţelor, tocmai cele patru primării din judeţ conduse de primari USR PLUS”.

Acesta întreabă pe Facebook ce semnal vrea să transmită guvernul cetăţenilor din aceste patru localităţi bănăţene: „Că sunt pedepsiţi pentru cum au votat la alegerile locale?”.

Dominic Fritz susţine că aceasta e „dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”. Primarul spune că banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin şi din contribuţiile locuitorilor din cele 4 localităţi.

„Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiş au fost votaţi şi cu voturile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor. Ale cui interese reprezentaţi la Bucureşti, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu şi Ben Oni Ardelean?”, a adăugat el.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul României a alocat vineri 1.029.189.000 lei din Fondul de rezervă bugetară pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale.

„Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Judeţene şi a autorităţilor locale, prin Instituţia Prefectului din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârşitul anului 2021. Totodată, autorităţile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE”, a transmis MDLPA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timişoara,
fond de rezervă,
dominic fritz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.