LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Gunoaie neridicate în Sectorul 1. Clotilde Armande respinge soluţia propusă de primarul general: Să nu mai complice inutil lucrurile

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 decembrie 2020 285 afişări

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armande, îl critică pe Nicuşor Dan pentru afirmaţiile privind situaţia gunoaielor din Sectorului 1: „Îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”.

Gunoaie neridicate în Sectorul 1. Clotilde Armande respinge soluţia propusă de primarul general: Să nu mai complice inutil lucrurile

„Am ascultat declaraţiile Primarului General privind situaţia gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu ştiu dacă actualul primar cunoaşte la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluţie: să plătim facturile emise nelegal de această companie”, transmite Clotilde Armand.

Ea îi aminteşte primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, că există o decizie a Curţii de Conturi potrivit căreia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal.

„Aşadar, putem trece peste decizia Curţii de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat şi alocat pentru facturi şi nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul de la DNA privind creşterea nelegală a tarifelor. Dar putem trece şi peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare şi am găsit analizând aparatele GPS ale maşinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?! Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureştiului să ne trimită o dispoziţie semnată/parafată de dumnealui prin care îşi asumă achitarea facturilor. Toţi experţii şi tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântaţi. Vă promit că vom face tot posibilul şi ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, conchide Armand.

Nicuşor Dan consideră că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate şi să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi.

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate şi Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcţiune. Cum a fost semnat acel contrat, asta e o chestiune care poate să fie discutată. Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice şi gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are şi eu sper să se achite de ea”, a declarat marţi seara, la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clotilde armand,
nicuşor dan,
salubritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.