Grupul francez de lux LVMH vrea să cumpere brandul american de bijuterii Tiffany

Autor: Teona Tomoiaga Postat la 27 octombrie 2019 72 afişări

Grupul francez de lux LVMH vrea să cumpere brandul american de bijuterii Tiffany

Proprietarul Louis Vuitton, grupul LVMH, a făcut o oferă de achiziţie pentru Tiffany & Co, într-un moment în care creatorul de bijuterii de lux din SUA suferă din cauza tarifelor asupra exporturilor sale spre China, transmite Reuters.

La începutul aceste luni, LVMH, care caută de de ani buni modalităţi de a se extinde pe piaţa din SUA, a prezentat o ofertă preliminară către compania Tiffany.

Tiffany a angajat consilieri pentru a examina oferta LVMH, dar încă a răspuns şi nu există siguranţa că va negocia un acord. Nu a putut fi aflat preţul exact pe care LVMH îl oferea pentru a cumpăra Tiffany, care are o capitalizare de piaţă de 11,9 miliarde de dolari, relatează sursa precizată.

LVMH, care se află în spatele unor mărci precum Fendi, Christian Dior şi Givenchy s-a remarcat timp de câţiva ani drept unul dintre cei mai performanţi din sectorul de lux.

Tiffany, pe de altă parte, nu a fost la fel de rezistent. Dincolo de tarifele declanşate de războiul comercial dintre Statele Unite şi China, un impozit pe vânzările interne din China a contribuit, de asemenea, la scăderi ale vânzărilor sale către turiştii chinezi din Statele Unite.

LVMH, cu sediul central din Paris, este controlată de familia Arnault şi este condusă de Bernard Arnault, cel mai bogat francez.

Cu sediul în New York şi cunoscut pentru inelele sale de logodnă preţioase, Tiffany operează peste 300 de magazine la nivel mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LVMH,
TIFFANY,
BIJUTERII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.