Grupul Financiar Banca Transilvania a primit undă verde de la ASF pentru preluarea Certinvest Pensii şi intră oficial pe piaţa pensiilor private

Autor: Roxana Rosu Postat la 13 februarie 2020 56 afişări

BT Asset Management S.A.I. (BTAM) şi BT Investments, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, au primit aprobarea de la ASF pentru achiziţia integrală a Certinvest Pensii, singurul jucător local din sectorul administratorilor de fonduri de pensii.

Grupul Financiar Banca Transilvania a primit undă verde de la ASF pentru preluarea Certinvest Pensii şi intră oficial pe piaţa pensiilor private

BT Asset Management S.A.I. (BTAM) şi BT Investments, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, au primit aprobarea de la ASF pentru achiziţia integrală a Certinvest Pensii, singurul jucător local din sectorul administratorilor de fonduri de pensii. 

Grupul Financiar Banca Transilvania a anuntat in octombrie 2019 intentia de a-si extinde serviciile financiare printr-o investiţie iî domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, la Bucureşti, a unui agajament ferm între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia.

 „Pornim cu aproape 10.000 de clienti şi cu peste 75 de milioane de lei in administrare. Urmează o perioada de integrare a Certinvest Pensii in Grupul Financiar BT si de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care isi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT”, declară Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management.

Discuţiile privind preluarea s-au derulat de la începutul anului trecut, iar businessul de pensii private va fi rebranduit sub sigla BT.

Tranzactia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar BT.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializata in administrarea de investitii prin fonduri deschise si inchise. BTAM are in prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investitii in administrare si peste 45.000 de clienti.

„Partea de pensii care va aparţi­ne de Banca Transilvania va fi o sub­si­diară de sine stătătoare, iar obiec­tivul este să ajungem  în top ad­minis­tra­tori. Pe fiecare piaţă com­pa­niile din grup sunt în top jucători, la fel încer­căm şi ne dorim să facem şi pe pensii“, a spus Aurel Bernat în octombrie 2019. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
financiar,
grup

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.