Grindeanu, către Cîţu: Prin tot ceea ce aţi făcut un an, aţi fost pe contrasens cu Europa

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 februarie 2021 52 afişări

Sorin Grindeanu îl acuză pe premierul Florin Cîţu că, în ultimul an, Guvernul a îndepărtat România de UE pentru că a închis şcolile, nu a testat populaţia şi nu a ajutat firmele, dar şi că interzice parlamentarilor să depună amendamentele la buget, „un exemplu flagrant de comportament antieuropean”.

Grindeanu, către Cîţu: Prin tot ceea ce aţi făcut un an, aţi fost pe contrasens cu Europa

„Dle Cîţu., timp de un an, cu fiecare acţiune pe care aţi făcut-o, aţi îndepărtat dvs. şi guvernul de dreapta România de UE. Aţi ţinut şcoli închise timp de un an de zile, în vreme ce tot restul Europei făcea tot posibilul să le ţină deschise, nu aţi testat populaţia, în vreme ce toate ţările europene bătea record după record testând, nu aţi ajutat firmele românăşti, în timp ce toate ţările europene şi-au protejat economiile naţionale. Prin tot ceea ce aţi făcut un an, aţi fost pe contrasens cu Europa”, scpune Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD îl acuză pe premier că „le-a pus pumnul în gură” parlamentarilor liberali, pentru că le interzice depunerea amendamentelor, ceea ce reprezintă „un exemplu flagrant de comportament antieuropean”.

„Amendamentele PSD au ca sursă de finanţare miliarde pe care statul le poate obţine prin reducerea evaziunii fiscale şi colectarea taxelor la buget. Amendamentele PSD au ca sursă de finanşare Capitolul Acţiuni Generale de la Ministerul de Finanţe, unde nu e cuprinsă doar contribuţia României la UE, ci şi fonduri pe care le-aţi folosit electoral anul trecut, la fel ca şi puşculiţa de la Fondul de Rezervă al premierului”, conchide Grindeanu.

PSD vrea să scoată România din UE, pentru că a depus amendamente la bugetul de stat care au un impact de 6% din PIB, spunea premierul Florin Cîţu. El afirma că are ”încredere” că liberalii care vor depune amendamente vor indica şi sursa de finanţare, care să nu afecteze deficitul bugetar de 7,16%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
cîţu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.