Greta Thunberg se întoarce la şcoală, după 1 an de campanie pentru combaterea schimbărilor climatice

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 25 august 2020 67 afişări

Activista suedeză de mediu, Greta Thunberg, a declarat că a revenit la şcoală după un an de campanie pentru combaterea schimbările climatice.

Greta Thunberg se întoarce la şcoală, după 1 an de campanie pentru combaterea schimbărilor climatice

„Anul meu s-a terminat şi mi se pare atât de grozav că în sfârşit mă întorc din nou la şcoală!”, a scris tânăra de 17 ani pe Twitter, ataşând o fotografie zâmbitoare cu ea cu ghiozdanul pe spate şi cu mâinile sprijinite pe bicicletă.

Thunberg nu a spus în ce oraş sau la ce şcoală îşi va continua studiile.

Din iunie 2019, călătoriile adolescentei în întreaga lume au obligat-o să înveţe la distanţă.

Ea a călătorit peste Atlantic navigând cu barca - sperând să evidenţieze emisiile de carbon rezultate în urma zborului. Destinaţia ei finală a fost conferinţa climatică COP25 ONU în capitala din Chile.

Dar evenimentul a fost mutat în cele din urmă la Madrid din cauza tulburărilor masive din Chile, forţând-o pe Greta Thunberg să navigheze din SUA în Europa la bordul unei ambarcaţiuni a unui cuplu tânăr australian.

Săptămâna trecută, cancelarul german Angela Merkel a găzduit la Berlin o întâlnire ce a avut ca temă principală schimbările climatice. Luisa Neubauer din Germania, Anuna de Wever din Belgia s-au alăturat Gretei Thunberg, pentru o întâlnire de o oră şi jumătate cu cancelarul.

„I-am cerut să trateze criza climatică la fel cum ar trata orice altă criză”, a spus Thunberg, în urma întâlnirii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greta thunberg,
şcoală,
campanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.