Greta Thunberg se alătură protestului din satul german faţă de extinderea minei de cărbune

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 ianuarie 2023 88 afişări

Greta Thunberg se alătură protestului din satul german faţă de extinderea minei de cărbune

Activista Greta Thunberg s-a alătură marşului din satul german organizat în semn de protest faţă de extinderea unei mine de cărbune. Activista Greta Thunberg s-a alătură marşului din satul german organizat în semn de protest faţă de extinderea unei mine de cărbune.

Aproximativ 6.000 de protestatari, printre care şi activista pentru climă Greta Thunberg, au mărşăluit sâmbătă, prin noroi şi ploaie, până în satul german Luetzerath. Oamenii demonstrează împotriva extinderii unei mine de lignit care presupune şi demolarea unui sat.

Demolarea localităţii din landul Renania de Nord-Westfalia a fost convenită între compania RWE şi guvern.

„Aceasta este o trădare a generaţiilor prezente şi viitoare... Germania este unul dintre cei mai mari poluatori din lume şi trebuie să fie trasă la răspundere", a declarat Thunberg în timpul protestului.

Protestatarii s-au confruntat cu poliţiştii care au folosit bastoane. La începutul acestei săptămâni, poliţia a evacuat protestatarii din clădirile pe care le ocupau în încercarea de a opri extinderea minei din apropiere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greta thunberg,
protest,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.