Grapini: Nu există discriminare LGBTIQ în România, că nu-i dă nimeni afară din avion sau din tramvai

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 septembrie 2021 199 afişări

Minorităţile sexuale nu sunt discriminate în România, spune eurodeputata Maria Grapini, membră a grupului socialiştilor, după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care solicită CE să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei, din cauza nerespectării drepturilor LGBTIQ.

Grapini: Nu există discriminare LGBTIQ în România, că nu-i dă nimeni afară din avion sau din tramvai

„Argumentarea rezoluţiei este incorectă, spune că această rezoluţie apare ca o nevoie, pentru că persoanele aparţinând acestei minorităţi sunt discriminate din punct de vedere social, economic, sanitar, inclusiv din punct de vedere cultural. Al doilea lucru: au la bază un studiu, eu am cerut pe baza transparenţei de care tot spunem că trebuie să folosim transparenţa în instituţiile europene, am cerut să văd cine a făcut studiul şi ce eşantion a fost luat, pentru că este foarte important, dacă studiul a fost făcut doar pe un eşantion al minorităţii, evident că este într-un anumit sens. Nu am primit nici acest răspuns. Nu există, din punctul meu de vedere, nici în România, recent a fost un defileu cu aceste persoane aparţinând minorităţilor, nu există o discriminare, nu-i dă nimeni afară din avion, din sala de teatru, din tramvai sau de oriunde. Deci argumentarea a fost extraordinar de proastă”, spune la RFI Maria Grapini.

Eurodeputata spune că se simte discriminată.

„Eu m-am săturat ca instituţiile europene să intre în subsidiarităţi. Există state naţionale şi independente, avem constituţii, avem parlamente naţionale. Fiecare ţară să-şi stabilească prin Parlament drepturile cetăţenilor. Sunt de acord ca toată lumea să aibă acelaşi drept, dar eu mă simt ca o majoritară în ţara mea discriminată, pentru că nu facem decât legi şi în Parlamentul European le-am spus: voi semna şi voi vota vreo rezoluţie, când apare o rezoluţie şi pentru majorităţi”, conchide Grapini.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care solicită CE să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei, din cauza nerespectării drepturilor LGBTIQ. Rezoluţia PE, care nu presupune vreo obligaţie juridică, arată că familiile LGBT şi cuplurile de acelaşi sex ar trebui să aibă aceleaşi libertăţi de circulaţie şi aceleaşi drepturi de reîntregire a familiei ca şi celelalte. Potrivit textului, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate într-un stat membru ar trebui recunoscute în toate ţările membre, în mod uniform.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grapini,
lgbtiq,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.