Gorghiu: Sclavia, traficul de minori, proxenetismul şi tortura nu se mai prescriu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 iunie 2021 296 afişări

Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală şi tortura nu se mai prescriu, potrivit unui proiect legislativ votat, joi, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, anunţă senatorul PNL Alina Gorghiu, unul dintre iniţiatori.

Gorghiu: Sclavia, traficul de minori, proxenetismul şi tortura nu se mai prescriu

„Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală şi tortura nu se mai prescriu. Autorii acestor infracţiuni grave vor răspunde penal, indiferent de termenul care a trecut de la săvârşirea faptei. Parlamentul a votat în acest sens. Este un alt semnal important care confirmă că pentru actuala majoritate, siguranţa oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate. Şi şansa României de a nu mai avea cazuri de genul celor de la Ţăndărei sau cauze de genul Al-Nashiri contra României, dar şi de a nu mai vedea ţara noastră în top la capitolul agresiuni sexuale împotriva minorilor sau la numărul de persoane traficate”, anunţă Alina Gorghiu.

Ea precizează că proiectul legislativ a fost votat joi în Camera decizională.

„L-am iniţiat împreună cu Iulia Scântei şi Andronache Gabriel, cu un scop precis: de a asigura dreptul la îndeplinirea actului de justiţie pentru victimele infracţiunilor menţionate. Pe lângă trecerea unor fapte penale grave în sfera infracţiunilor imprescriptibile, proiectul instituie pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani, a celor care nu denunţă faptele de agresiune sexuală, de trafic şi exploatare săvârşite împotriva minorilor. Se elimină astfel situaţiile în care termenele de prescripţie se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluţionate, iar autorii pedepsiţi. Era nevoie de aceste modificări în Codul penal. Pentru că victimele necesită o atenţie sporită din partea legiuitorului”, conchide Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorghiu,
prescriere,
cod penal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.