Gorghiu: Nu ştiu să se negocieze cu PSD şefia SIE. Tergiversarea votului la SRI, nemotivată

Autor: Liviu Dadacus Postat la 25 februarie 2015 39 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că nu înţelege şi nu ştie care a fost motivaţia PSD pentru amânarea votării în plenul reunit a lui Eduard Hellvig la şefia SRI, ea arătând că nu are cunoştinţă de negocieri pentru şefia SIE, în baza cărora să se fi tergiversat numirea de la SRI.

„În opinia mea, este de neînţeles. Nu ştiu care este motivaţia PSD. Înţeleg că nu are nici una. E trist, nu e prima dată şi probabil nu va fi ultima oară când PSD nu are o explicaţie de ce amână o şedinţă de plen reunit”, a spus Gorghiu, referitor la amânarea pentru luni a votului în cazului lui Hellvig.

Întrebată dacă PSD negociază şefia SIE şi dacă, în această situaţie, tergiversarea numirii la SRI ar avea legătură cu acest fapt, Gorghiu a precizat că nu ştie să existe vreo negociere.

„Nu ştiu niciun motiv pentru care PSD a decis să amâne, prin votul din Birourile Permanente, plenul reunit. Nu ştiu să existe vreo negociere. Mă îndoiesc că poate exista o negociere din acest punct de vedere. Pentru că nu la nivel parlamentar se decide propunerea pentru viitorul şef al SRI sau al SIE, ci propunerea, conform Constituţiei, vine de la şeful statului”, a spus Gorghiu.

Ea şi-a exprimat speranţa că votul pentru Hellvig la şefia SRI se va da, totuşi, lunea viitoare, aşa cum s-a stabilit la nivelul conduceriii celor două Camere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GORGHIU,
VOT,
SRI
/actualitate/gorghiu-nu-stiu-sa-se-negocieze-cu-psd-sefia-sie-tergiversarea-votului-la-sri-nemotivata-13891347
13891347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.