Giganţii mondiali continuă să concedieze masiv. CEO-ul Google anunţă noi reduceri de personal în acest an, după ce anul trecut a lăsat mii de oameni fără loc de muncă

Autor: Andreea Tobias Postat la 18 ianuarie 2024 26 afişări

Giganţii mondiali continuă să concedieze masiv. CEO-ul Google anunţă noi reduceri de personal în acest an, după ce anul trecut a lăsat mii de oameni fără loc de muncă

CEO al Google le-a transmis angajaţilor că va continua să reducă personalul în acest an, după ce a concediat deja mii de angajaţi în ianuarie 2023. Sundar Pichai spune că disponibilizările se vor concentra pe simplificarea execuţiei şi accelerarea vitezei.

Informaţia a fost făcută publică de The Verge, care a citat un memo intern, potrivit Reuters.

Pichai a spus în memo că disponibilizările din acest an s-au concentrat pe eliminarea nivelurilor pentru a simplifica execuţia şi a impulsiona viteza în anumite domenii, potrivit raportului.

"Aceste eliminări de roluri nu sunt de amploarea reducerilor de anul trecut şi nu vor atinge fiecare echipă", a informat Pichai angajaţii: "Avem obiective ambiţioase şi vom investi în marile noastre priorităţi în acest an".

Un reprezentant al Google a confirmat pentru Reuters că un e-mail a fost trimis tuturor angajaţilor, dar a refuzat să dezvăluie conţinutul acestuia.

Săptămâna trecută, Google a anunţat că va concedia mai mulţi angajaţi din unităţile sale de asistenţă vocală, din echipele de hardware responsabile pentru Pixel, Nest şi Fitbit, din echipa de vânzări de publicitate, precum şi din echipa de realitate augmentată.

În ianuarie 2023, Alphabet a anunţat că intenţionează să elimine 12.000 de locuri de muncă, adică 6% din forţa sa de muncă globală.

În septembrie 2023, compania avea 182.381 de angajaţi la nivel global.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
reduceri,
personal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.