Gheorghiţă, despre campania de vaccinare: Imunitatea în masă, în septembrie sau chiar mai devreme

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 aprilie 2021 123 afişări

Gheorghiţă, despre campania de vaccinare: Imunitatea în masă, în septembrie sau chiar mai devreme

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat luni că în partea a doua a lunii aprilie vor fi vaccinate 100.000 de persoane în fiecare zi. Campania de vaccinare se desfăşoară fără disfuncţionalităţi, a precizat medicul militar la Aleph News.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a spus că luni, la aeroportul Otopeni va sosi un transport cu doze Pfizer. Este vorba despre 511.290 de doze care ulterior vor fi distribuite în întreaga ţară. Valeriu Gheorghiţă a mai spus că în România campania se desfăşoară normal, indiferent de vaccinul utilizat.

„Dozele stau în centrele de depozitare şi sunt transmise în centrele de vaccinare în funcţie de numărul de persoane programate. Depinde de adresabilitate şi capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite judeţe unde avem vaccin cu Astra Zeneca şi există liste de aşteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete. În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat Gheorghiţă, luni, la Aleph News.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a declarat că în partea a doua a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză şi persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză şi 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

În aceste condiţii, obiectivul privind imunitatea de masă ar putea fi atins în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valeriu gheorghiţă,
vaccinare,
doze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.