Gheorghe Dobra, CEO Vimetco (Alro Slatina): reperele din cariera unuia dintre cei mai cunoscuţi directori din industria României

Postat la 10 martie 2021 327 afişări

Gheorghe Dobra, CEO Vimetco (Alro Slatina): reperele din cariera unuia dintre cei mai cunoscuţi directori din industria României

Carte de vizită:

►Gheorghe Dobra este directorul general al producătorului de aluminiu Alro Slatina de aproape trei decenii şi unul dintre cei mai cunoscuţi directori din industria României. Din 2011 conduce şi Vimetco România, care deţine producătorul de aluminiu.

►Producătorul de aluminiu controlează combinatul Alum Tulcea, care fabrică alumină, adică materia primă pentru unitatea de la Slatina. De asemenea, Alro deţine firma Vimetco Extrusion, care produce aluminiu extrudat, folosit în special în industria de construcţii.

►Grupul Alro este cel mai mare producător de aluminiu din România şi unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa; de lei în anul 2019.

►Alro Slatina este deţinută majoritar de grupul rus Vimetco (54,18%), controlat de miliardarul Vitali Maşiţki, în timp ce Pavăl Holding, companie a fraţilor Pavăl de la Dedeman, are o participaţie de 23,21%, iar Fondul Proprietatea deţine 10,2% din capitalul social.

Profilul lui Gheorghe Dobra a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, EDIŢIA 2020. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.