GCS: Capacitatea de testare a fost crescută la 800.000 de teste lunar

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 noiembrie 2020 9 afişări

GCS: Capacitatea de testare a fost crescută la 800.000 de teste lunar

Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi. Capacitatea de testare a fost crescută şi s-a ajuns la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel naţional, de la începutul crizei sanitare generată de infecţia cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent.

Datele folosite sunt cele transmise zilnic de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Astfel, capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi.

În luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.

În toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654. În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie.

Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie.

Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gcs,
teste,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.