Gazprom acuză Ucraina că nu îşi întreţine gazoductele în mod corespunzător

Postat la 18 iunie 2014 29 afişări

Gazprom a acuzat miercuri Ucraina că nu întreţine corespunzător reţeaua de gazoducte prin care este transportat gazul rusesc, după o explozie produsă cu o zi înainte la o conductă ce alimentează Europa.

Gazprom acuză Ucraina că nu îşi întreţine gazoductele în mod corespunzător

 "Realizăm suficiente investiţii pentru a ne întreţine sistemul de distribuţie a gazelor. Nu se poate spune acelaşi lucru despre sistemul ucrainean. Gazoductele îmbătrânesc şi, în consecinţă, se produc accidente", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele Gazprom Vitali Markelov.

"Nu este primul incident la sistemul de distribuţie a gazelor ucrainean şi cred că vor mai fi şi altele deoarece sistemul trebuie întreţinut. Îmbătrânirea gazoductelor este inevitabilă", a adăugat el.

O explozie s-a produs marţi la gazoductul internaţional Urengoi-Pomari-Ujgorod, în regiunea Poltava din nord-estul Ucrainei, care alimentează Europa cu gaz rusesc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gazprom-acuza-ucraina-ca-nu-isi-intretine-gazoductele-in-mod-corespunzator-12782269
12782269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.