Gabriela Firea vrea să acorde câte 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. Vezi ce trebuie să faci pentru a primi banii

Postat la 01 iunie 2017 178 afişări

Primarul Capitalei doreşte să acorde câte 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut, potrivit unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Gabriela Firea vrea să acorde câte 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. Vezi ce trebuie să faci pentru a primi banii

Sumele ar urma să fie acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Pentru obţinerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti, iar naşterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei. Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naştere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieşire din spital/certificat medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz, potrivit Agerpres.

Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data naşterii copilului.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că, potrivit prevederilor Legii asistenţei sociale nr. 292/2011, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situaţiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităţilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.