Gabriela Firea: Este şocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania

Autor: Andreea Tobias Postat la 30 mai 2023 224 afişări

Gabriela Firea: Este şocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania

„Este şocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania: şi-au vândut fiica când aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie”, scrie ministrul Gabriela Firea pe Facebook. 

„Autorităţile spaniole îi judecă acum pentru fapta petrecută în urmă cu aproape patru ani. Fata, împreună cu alţi doi fraţi se află în grija autorităţilor spaniole. Ministerul Familiei face toate demersurile ca aceşti copii să ajungă în grija rudelor din România. Acest abuz a avut loc în 2019, părinţii şi încă patru persoane au fost puse sub acuzare şi vor fi judecaţi în Cordoba în câteva zile. Riscă până la 25 de ani după gratii. În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, aflată în coordonarea Ministerului Familiei, face încă din 2020 demersuri pentru ca toţi cei trei fraţi să fie repatriaţi”, spune Firea.

Ministrul condamnă cu fermitate orice formă de abuz şi violenţă domestică: „Sunt indignată că, în România acestor ani, există familii care îşi tratează copiii ca pe sclavi. Sunt gesturi pentru care nu am nicio clemenţă, atât ca femeie şi mamă, precum şi ca ministru. Aproape 70% dintre cei 42.000 de copii aflaţi în grija statului au ajuns aici din cauza sărăciei şi abuzurilor. Sunt categoric împotriva oricărui gen de violenţă sau abuz îndreptat împotriva copiilor şi a femeilor, în special. Cifrele înregistrate anul trecut sunt mai mult decât îngrijorătoare: 42 de femei şi patru copii au murit în urma bătăilor şi abuzurilor, iar aproape 40.000 de femei şi 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor. În primele patru luni ale acestui an, peste 3.000 dintre victimele violenţei şi abuzurilor în familie sunt copii”.

Potrivit Gabrielei Firea, „bătaia nu este ruptă din Rai, după cum nu sunt nici jignirea, abuzurile de orice fel, aşa cum încă mai cred unele persoane. Din cauza lor România este printre primele locuri în Europa din punct de vedere al cazurilor de violenţă înregistrate, trei sferturi fiind îndreptate asupra femeilor şi fetelor. Putem modifica şi legi în favoarea lor, dar cea mai importantă schimbare este cea de mentalitate a persoanelor care preferă să îşi impună voinţa cu pumnul. Şi, în acest demers, puteţi conta pe mine oricând ca aliat”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
copii,
abuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.