Furtuna Eunice răvăşeşte Olanda. Cel puţin trei oameni au murit din cauza copacilor smulşi de vânt

Autor: Alexandru Gologan Postat la 19 februarie 2022 69 afişări

Furtuna Eunice a lovit în plin Olanda. Vântul a suflat cu rafale de până la 130 km pe oră în zonele de coastă. Trei persoane au decedat din cauza copacilor doborâţi de vânt.

Furtuna Eunice răvăşeşte Olanda. Cel puţin trei oameni au murit din cauza copacilor smulşi de vânt

Guvernul a trimis alerte text prin care atenţiona populaţia să rămână în casă şi să sune la serviciile de urgenţă numai în situaţiile în care viaţa le este pusă în pericol.

În cele din urmă, reţeaua a căzut din cauza numeroaselor solicitări şi un alt mesaj a fost transmis de autorităţi: „Numărul de urgenţă este supraîncărcat”.

Vântul a suflat cu rafale de până la 130 de kilometri pe oră în zonele de coastă. Institutul Regal de Meteorologie din Ţările de Jos (KNMI) a emis o avertizare „cod roşu”.

Copacii doborâţi de vânt au ucis trei persoane în Amsterdam. Poliţia a încurajat cetăţenii să nu iasă din locuinţe pe durata furtunii.

Pagubele materiale sunt însemnate. O bucată din acoperişul stadionului clubului de fotbal ADO Den Haag a fost smulsă de vânt. În altă parte din Haga, poliţia a evacuat rezidenţii care locuiesc lângă o biserică, din cauză că cele două turle au început să se clatine în timpul vijeliei.

Mai multe camioane au fost răsturnate de curenţii puternici de aer, perturbând traficul rutier.

Aeroportul Schiphol a anulat aproximativ 390 de zboruri, relatează Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olanda,
furtună,
eunice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.