Franţa vrea reguli UE pentru taxarea companiilor americane de Internet cu activităţi în Europa

Postat la 20 septembrie 2013 46 afişări

Franţa intenţionează să propună în octombrie liderilor UE introducerea de reglementări şi reguli fiscale la nivel comunitar pentru companiile americane de Internet cu activităţi în Europa.

Franţa vrea reguli UE pentru taxarea companiilor americane de Internet cu activităţi în Europa

 Executivul de la Paris a cerut Comisiei Europene să prezinte până în primăvară propuneri pentru "stabilirea unui regim de taxe privind companiile din sectorul digital, care să asigure că profiturile obţinute pe piaţa europeană sunt taxate, iar veniturile distribuite statelor membre, legând baza de taxare cu locul în care a fost obţinut profitul", se arată într-un document obţinut de cotidianul american  Wall Street Jornal.

De asemenea, Franţa vrea să reglementeze principalele platforme de Internet şi conţinut digital - între care Google, Apple, Amazon şi Facebook. Noile reguli ar trebui să ajute la formarea unor concurenţi europeni pentru giganţii americani de Internet, a declarat ministrul Tehnologiei din Franţa, Fleur Pellerin.

"Nu vrem să reglementăm Internetul. Vrem să reglementăm un număr restrâns de platforme de Internet, care în prezent blochează inovaţia. Situaţia actuală face dificilă formarea unor «campioni» europeni cu prezenţă globală", a spus Pellerin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-vrea-reguli-ue-pentru-taxarea-companiilor-americane-de-internet-cu-activitati-in-europa-11363609
11363609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.