Franţa va începe un program de relaxare a restricţiilor, în trei paşi - purtător de cuvânt

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 noiembrie 2020 64 afişări

Franţa va începe un program de relaxare a restricţiilor, în trei paşi - purtător de cuvânt

Franţa va începe să ridice restricţiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfăşurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, a declarat duminică guvernul, citat de Reuters.

Marţi, preşedintele Emmanuel Macron va ţine un discurs despre situaţia virusului şi ar putea anunţa o relaxare parţială a restricţiilor care au fost în vigoare de la 30 octombrie.

„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia. Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de blocare pe măsură ce situaţia de sănătate se îmbunătăţeşte, evitând în acelaşi timp o nouă apariţie a epidemiei ”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal pentru Le Journal Du Dimanche.

„Vor fi trei paşi pentru relaxare, având în vedere situaţia în sistemul de sănătate şi riscurile legate de unele companii: un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârşit de an şi apoi din ianuarie 2021”, a adăugat Attal.

Macron a spus că al doilea blocaj naţional, care a început pe 30 octombrie, va dura cel puţin patru săptămâni. Măsurile includ închiderea unor magazinelor, ale restaurantelor şi barurilor.

Datele recente arată că Franţa pe cale de a limita o creştere a infecţiilor cu coronavirus, iar guvernul se află sub presiunea magazinelor şi a companiilor pentru a uşura restricţiile la timp pentru sezonul de cumpărături de Crăciun, când mulţi comercianţi cu amănuntul realizează cea mai mare parte a cifrei de afaceri anuale.

„Ne-am angajat să le permitem comercianţilor să redeschidă în jurul datei de 1 decembrie dacă situaţia de sănătate s-a îmbunătăţit, ceea ce pare să fie cazul”, a spus Attal.

Cu toate acestea, barurile şi restaurantele „vor continua să fie resticţionate”, a adăugat el.

Joi, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că Franţa va câştiga bătălia împotriva coronavirusului, dar este o luptă care va dura.

Numărul de noi infecţii cu coronavirus în Franţa a crescut sâmbătă cu 17.881, mai mic decât cele 22.882 raportate vineri, în timp ce numărul persoanelor din spital cu COVID-19 a scăzut pentru a cincea zi consecutivă la 31.365.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
relaxare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.