Franţa, al patrulea cel mai important partener comercial al României: în 2017 volumul schimburilor intercomerciale a fost de peste opt miliarde de euro

Postat la 06 decembrie 2018 30 afişări

Balanţa comercială România-Franţa a înregistrat un sold pozitiv în 2017 faţă de 2016, volumul schimburilor comerciale româno-franceze înregistrând o creştere cu 4,63%, iar în primele opt luni ale acestui an, comerţul bilateral a crescut cu 11% faţă de perioada similară din 2017, ajungând la 5,92 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat.

Franţa, al patrulea cel mai important partener comercial al României: în 2017 volumul schimburilor intercomerciale a fost de peste opt miliarde de euro

Anul trecut volumul schimburilor dintre România şi Franţa a fost 8,23 miliarde de euro.

 

De altfel, în primele opt luni ale lui 2018, exportul a totalizat 3,12 miliarde de euro, în creştere cu 13,7%. Importurile au fost în valoare de 2,79 miliarde de euro şi au înregistrat o creştere de 8,2% faţă de perioada similară din 2017.

 

Franţa este una dintre ţările din top zece, care contribuie la dezvoltarea economiei româneşti, clasându-se pe locul şase, cu investiţii în valoare de 2,33 miliarde de euro, respectiv 5,28% din totalul investiţiilor străine directe. Potrivit reprezentanţilor francezi, stocul investiţiilor franceze în România depăşeşte şapte miliarde de euro.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
miliarde,
important,
partener,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.