FOTO. Povestea oraşului rus care în curând va dispărea

Postat la 22 noiembrie 2011 9 afişări

Oraşul rus Berezniki a devenit cunoscut începând cu 2007, când un crater s-a format în pământ şi-a înghiţit un vagon de marfa, care a ajuns la o adâncime de peste 200 de metri. Acest incident nu a fost primul de acest gen, oraşul fiind "găurit" încă din 1986. În prezent numărul craterelor şi adâncimea acestora creşte de la o zi la alta, relatează Englishrussia.com.

Primul crater de acest fel a apărut în 1986, când o mină aflată la marginea oraşului a fost inundată şi a determinat surparea terenului de deasupra. În prezent, în oraş au apărut mai multe astfel de cratere, lucru care a dus şi la migraţia populaţiei, care a ajuns de la 201.000 de oameni în 1989 la 156.000 de cetăţeni în 2010.

În prezent, cel mai mare crater din oraş măsoară 200 de metri adâncime, 80 de metri în lungime şi 40 de metri în lăţime. O explicaţie pentru formarea acestor cratere ar fi aceea că oraşul a fost construit în locul de unde s-a retras în trecut, Marea Perm.

Cititi mai multe pe www.gandul. info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oraş,
Berezniki,
Rusia
/actualitate/foto-povestea-orasului-rus-care-in-curand-va-disparea-8996789
8996789
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.