FOTO Noaptea Muzeelor 2017: Peste 13.000 de vizitatori au admirat expoziţiile Muzeului Municipiului Bucureşti

Autor: Oana Despa Postat la 21 mai 2017 64 afişări

Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă spre duminică, a adunat aproximativ peste 13.000 de vizitatori care au participat la evenimentele speciale şi au admirat expoziţiile din cele nouă muzee si case memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii Muzeului Municipiului Bucureşti au anunţat că obiectivele culturale care ţin de acesta au fost vizitate de aproxmativ 13.000 de persoane. Vizitatorii au avut ocazia de a vizita Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, proaspăt renovat, care a revenit la Noaptea Muzeelor după o perioadă de absenţă. Casa Filipescu-Cesianu a participat anul acesta cu Muzeul Vârstelor, primul muzeu de antropologie urbană din România, inaugurat în decembrie 2016.

"Anul acesta, Muzeului Municipiului Bucureşti a organizat, în premieră, evenimente speciale la toate cele 9 instituţii culturale aflate în componenţa sa. Pe lânga expoziţii, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie şi muzică, statui vivante şi re-enactment istoric. Expoziţii inedite, precum „Maşinile lui Leonardo da Vinci”, „Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic”, „Scurta istorie a revanşei. Duel sau crimă?” (Palatul Sutu ), „Fraţii Minovici – Pionierat medical şi univers spiritual” (Muzeul Nicolae Minovici), „Obiecte preistorice din colecţia Severeanu” sau „Istoria circulaţiei monetare în Bucureşti şi în împrejurimi” (Muzeul George Severeanu) au adus o nouă perspectivă culturală şi au dezvăluit din secretele altor timpuri", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, după programul Nopţii Muzeelor, pe 21 mai 2017, la Casa Filipescu-Cesianu se vizitează doar expoziţia „În apropierea sfinţilor – Frescele Mânăstirii Vacăreşti după 40 de ani” - corpul Lapidarium, între orele 10.00-18.00, iar accesul se face pe bază de bilet (5 lei bilet intreg, 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari, grupuri organizate). Iar la Palatul Şuţu se pot vizita doar expoziţiile temporare aflate la parterul instituţiei, între orele 10.00-18.00: „Maşinile lui Leonardo da Vinci” (20 lei bilet intreg, 10 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari, grupuri organizate), „Vindecări miraculoase – Theodor Pallady” şi „Fotografii din Bucureştiul interbelic marca Ebner”(5 lei bilet intreg, 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari, grupuri organizate).

Şi anul acesta, Noaptea Muzeelor a scos mii de oameni din casă pentru a vizita gratuit cele mai impotante obiective culturale. De exemplu, la muzeul Antipa s-a aşteptat mai bine de o oră şi jumătate, coada având sute de oameni care aşteptau să vadă exponatele.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Peste 3.000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi deschid porţile în aceeaşi noapte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CULTURĂ,
MUZEE,
VIZITATORI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.