Fostul director al Apa Nova Bucureşti Bruno Roche, pus sub control judiciar de DNA Ploieşti

Autor: Daciana Ilie Postat la 07 octombrie 2015 94 afişări

Fostul director al Apa Nova Bucureşti Bruno Roche a fost pus sub control judiciar de procurori după ce a fost audiat, miercuri, timp de patru ore, la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie în care este implicat numele furnizorului de apă din Capitală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bruno Roche, membru în Consiliul de Administraţie al Apa Nova Bucureşti şi fost director general al companiei, a dat declaraţii în limba franceză, timp de patru ore, la DNA Ploieşti.

El are calitatea de suspect în dosarul de corupţie în care este implicată Apa Nova, procurorii acuzându-l de cumpărare de influenţă.

La ieşirea de la DNA Ploieşti, Roche a refuzat să facă orice declaraţie.

Surse judiciare au afirmat că procurorii l-au pus sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara şi de a lua legătura cu alte persoane din dosarul în care mai sunt suspecţi un alt fost director al Apa Nova, Laurent Lalague, precum şi fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Foştii directori ai Apa Nova Bruno Roche şi Laurent Lalague au fost citaţi să se prezinte, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi în calitate de suspecţi, fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă.

Conform unor surse judiciare, Laurent Lalague a motivat că este plecat din ţară şi şi-a trimis la DNA avocaţii, cărora procurorii le-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi faptul că doresc să îi ia declaraţii clientului lor.

Numele celor doi apar în documentele întocmite de DNA în dosarul Apa Nova, procurorii susţinând că Roche era titularul unor conturi din care făcea plăţi speciale pentru contractele cu firmele altor suspecţi din acest dosar.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reţinuţi, în 24 septembrie, de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, iar ulterior instanţa a decis să fie cercetaţi sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente şi de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu şi Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOST DIRECTOR,
APA NOVA,
CONTROL JUDICIAR
/actualitate/fostul-director-al-apa-nova-bucuresti-bruno-roche-pus-sub-control-judiciar-de-dna-ploiesti-14807833
14807833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.