Folosirea cuvintelor „mamă” şi „tată”, INTERZISĂ! Parlamentul European, ghid de conversaţie pentru funcţionarii publici

Postat la 17 martie 2021 3319 afişări

Folosirea cuvintelor „mamă” şi „tată”, INTERZISĂ! Parlamentul European, ghid de conversaţie pentru funcţionarii publici

Folosirea cuvintelor „mamă” şi „tată”, INTERZISĂ! În plină pandemie Covid-19, politicienii trimişi la Bruxelles să ne facă viaţa mai bună au timp să umble la stilistica limbajului în instituţiile oficiale. Astfel, printr-o decizie fără precedent, Parlamentul European a decis să interzică folosirea cuvintelor „mamă” şi „tată” în toate instituţiile unde se lucrează cu publicul!

Trendul progresist câştigă, iată, o nouă bătălie. Ghidul întocmit de europarlamentarii de la Bruxelles se adresează tuturor birocraţilor din UE.

Folosirea cuvintelor „mamă” şi „tată”, INTERZISĂ! Se urmăreşte protejarea minorităţilor de gen

Potrivit publicaţiei Il Tempo, se au în vedere şi alte cuvinte în afară de „mamă” şi tată”. De exemplu, sunt interzişi termeni ca „gay”, „trans” ori „lesbiană”.

Toată clasa elitei birocratice a UE trebuie să îmbrăţişeze noua gândire unică progresivă, scriu jurnaliştii italieni. Adoptarea limbajului „incluziv”, care să respecte minorităţile etnice şi de gen (LGBT), se va impune prin lege!

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cuvinte,
folosire,
functionari publici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.