Folosirea animalelor în circuri, interzisă cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări

Postat la 29 mai 2017 64 afişări

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, luni, un raport favorabil privind proiectul de lege care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări exotice.

Folosirea animalelor în circuri, interzisă cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări

Proiectul de lege depus iniţial interzicea folosirea animalelor sălbatice, capturate din natură sau născute în captivitate, în spectacole de circ şi în orice alt tip de spectacol sau expoziţie, însă, Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a adoptat a decis prin adoptarea unor amendamente care permit folosirea în spectacolele de circ a câinilor, cailor, delfinilor şi animalelor din acvarii, precum "a unor specii de păsări exotice granivore".

"Acest vot va reprezenta un mare pas înainte, moral, pentru societatea românească, pentru că animalele la circuri suferă îngrozitor, am avut şi acel accident teribil cu tigrii care au murit arşi de vii, alte animale care au murit, dar dincolo de asta, vă spun că pentru un animal sălbatic o existenţă petrecută în captivitate este o tortură fără seamăn, este o tortură comparabilă cu a unui om care ar sta închis întreaga viaţă”, a declarat iniţiatorul proiectului, fostul deputat Remus Cernea, prezent la dezbaterea din Comisia juridică.

Remus Cernea a susţinut că numerele de circ presupun diverse acţiuni care sunt “nenaturale”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.