Florin Cîţu nu înţelege taxa pe lux: O coaliţie cu PSD e un compromis major pe care îl face PNL

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 noiembrie 2021 93 afişări

„Facem negocieri pentru a avea o coaliţie de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face partidul Naţional Liberal”, spune Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Florin Cîţu nu înţelege taxa pe lux: O coaliţie cu PSD e un compromis major pe care îl face PNL

„În acest moment este o variantă, dar pentru a pentru a vedea cum mergem mai departe trebuie să mergem înapoi în PNL şi să luăm mandat. Noi nu avem mandat pentru aşa ceva. (...) Nu ştiu cum vom merge mai departe. Cea mai bună soluţie e să avem un guvern cât mai repede. Facem deja un compromis. Deja facem negocieri pentru a avea o coaliţie de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face partidul Naţional Liberal”, spune Florin Cîţu.

El afirmă că liberalii au încercat foarte mult să aibă o guvernare cu cei de la USR, „dar ei ne-au închis uşa”.

Referitor la procenttul cu care vor creşte pensiile şi salariile, liderul PNL spune că nu există un buffer de 40 de miliarde de lei, ci suma reprezintă doar ceea se a reprezentat încasările mai mari.

„Nu există un buffer, ci încasări mai mari. Vedeţi care e pericolul: ca Ministerul Finanţelor să se ducă la PSD”, adaugă Cîţu.

Totodată, Florin Cîţu menţionează că nu înţelege raţionamentul pentru a impune o „taxă pe lux”, aşa cum cer social-democraţii.

„Nu înţeleg raţionamentul din acestei taxe. Eu am încercat să înţeleg. Dacă investeşti pe bursă şi ai avut acţiuni la Tesla, unde au crescut acţiunile, şi din banii de la Tesla ţi-ai cumpărat o casă, care este problema? De ce, dacă ai făcut o investiţie bună şi apoi ţi-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut nimic greşit, doar ţi-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toţi banii investiţi în acea acţiune”, a spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
negocieri,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.