Florin Cîţu aruncă mingea certificatului verde la PSD: PNL vrea, UDMR vrea

Autor: Laura Buciu Postat la 12 ianuarie 2022 89 afişări

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că PSD deţine „cheia” certificatului verde, pentru că există un proiect depus în Parlamentul României, semnat de el şi de alţi parlamentari PNL şi UDMR.

Florin Cîţu aruncă mingea certificatului verde la PSD: PNL vrea, UDMR vrea

„Vă aduc aminte că este un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să ducă rata de vaccinare la 100.000 pe zi. Nu este mort. Este la Camera Deputaţilor. Din păcate, nu a fost susţinut de actualii parteneri de coaliţie atunci când a fost în Parlamentul României. Eu cred în continuare că e varianta de compromis cea mai bună dacă se doreşte în coaliţie. Nu pot doar eu singur să îl susţin. Noi l-am votat atunci. Proiectul este acolo, întotdeauna va fi pe masa coaliţiei. Noi îl susţinem. UDMR îl susţine, l-au semnat cu mine”, a spus Florin Cîţu, la TVR.

Întrebat cine nu vrea impunerea certificatului verde la locul de muncă, Florin Cîţu a spus că „lucrurile foarte simple”, iar când acest proiect a fost susţinut, rata de vaccinare a fost ridicată.

„Când am vrut să fac un proiect de lege pentru certificatul vedere l-am făcut şi l-am depus în Parlamentul României. Nu l-am trecut prin guvern, nu l-am trecut pe nicăieri. Dacă vă uitaţi acest proiect, a fost semnat de mine, de câţiva senatori deputaţi, PNL, UDMR şi l-am depus în Parlamentul României. E foarte simplu şi pentru domnul deputat să vină să depună un proiect dacă are unul. În coaliţie, voi aduce acest subiect din nou pe pe masă. Vom chema specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi vrem să vedem dacă există interes sau nu pentru această variantă. Eu vă spun că ceea ce am văzut noi toţi în momentul în care am depus doar acest proiect în Parlamentul României, rata de vaccinare a crescut la 100.000 de persoane pe zi. În momentul în care acest proiect nu a fost susţinut de toată lumea în Parlamentul României, rata a scăzut de la 30.000 de persoane”, a mai spus Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă „cheia” certificatului verde la locul de muncă e la PSD şi a răspuns: „Aşa arată”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
certificat,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.