Fiul unui ţăran analfabet a devenit una dintre cele mai strălucite minţi ştiinţifice din toate timpurile

Postat la 04 ianuarie 2018 312 afişări

La 4 ianuarie 1642 s-a născut savantul Isaac Newton, fizician, matematician şi astronom ("Principiile matematice ale filosofiei naturale", "Optica") (m. 31 martie1727).

Fiul unui ţăran analfabet a devenit una dintre cele mai strălucite minţi ştiinţifice din toate timpurile

Considerat una dintre cele mai strălucite minţi ştiinţifice din toate timpurile, matematicianul şi fizicianul Isaac Newton a formulat teorii valide despre, printre altele, mişcare, gravitaţie şi calcul. Fiu al unui ţăran analfabet, Newton a fost o persoană introvertită şi secretoasă în legătură cu munca sa.

1. Moartea Neagră a contribuit la una dintre cele mai importante teorii ale sale

În 1665, în urma apariţiei unui focar de ciumă bubonică în Anglia, Universitatea Cambridge s-a închis, obligându-l pe Newton să se întoarcă acasă, la  Woolsthorpe Manor. În timp ce se află în grădina de acolo, el a văzut un măr căzând dintr-un copac, eveniment care l-a inspirat să formuleze faimoasa lege a gravitaţiei universale. Newton i-a povestit ulterior incidentul lui William Stukeley, autorul memoriilor sale.

Copacul există şi la ora actuală, iar o parte a mărului pe care Newton l-a văzut căzând în acea zi, în grădina din Woolsthorpe Manor a fost dus în 2010 în spaţiu, la bordul navei spaţiale Atlantis.

2. Era interesat de alchimie

Isaac Newton era pasionat de alchimie. El şi-a dedicat o mare parte din timp încercării de a crea ”piatra filosofală” despre care el credea că are puterea de a transforma alte metale în aur şi de a-i face pe oameni nemuritori.

Citeşte aici continuarea!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analfabet,
stiinta,
fiu,
matematica,
nastere,
cazare,
copac,
gradina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.