Firea propune noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, după numărul mare de cazuri de COVID-19

Autor: Mihaela Gidei Postat la 13 iulie 2020 339 afişări

Firea propune noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, după numărul mare de cazuri de COVID-19

Primăria Capitalei propune noi reguli pentru proprietarii de terase din Centrul Vechi. Potrivit iniţiativei care va fi discutată în şedinţa de săptămâna aceasta, în primul rând terasele trebuie delimitate astfel încât pe stradă să fie asigurat un culoar de patru metri.

Administraţia Străzilor este autoritatea care va stabili delimitarea.

Altă propunere este: „Între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini şi maximum 2,5 m faţă de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din: Sticlă (geam securizat) clară, dimensiune maximă L=1,25 m, montată în cadre metalice negre, sprijinită ăe tălpici şi nefixată în pavajul străzii, nedepăşind suprafaţa spaţiului închiriat; Jardiniere de lemn/metal, dimensiuni maxime L=1,25 m, H=1,50 m, l = 0.50 m, simplu aşezate pe avajul străzii”.

În dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli, amplasarea teraselor sezoniere este posibilă numai după reabilitarea faţadei. Toate constatările vor fi făcute de o comisie stabilită de primarul Gabriela Firea.

Alte propuneri:

- Aprovizionarea se face în intervalul orar 06:00 – 10:00. Accesul în afara acestui interval se va face doar cu plata unui tarif de 300 lei/acces.

- Maşinile de aprovizionare au acces în Centrul Vechi doar pe strada Doamnei şi pe strada Lipscani şi vor ieşi doar pe străzile Şelari şi Căldărari

- Pe terase sunt interzise: mobilierul pentru servire, automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de spălare a vaselor sau de preparare a mâncării, vitrinele de prezentare, plasmele (cu excepţia marilor meciuri).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.