Firea, despre opţiunea pensie-salariu la stat: Este o creştere mascată a vârstei de pensionare

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 februarie 2021 131 afişări

Senatorul Gabriela Firea susţine că prin proiectul privind obligarea cetăţenilor să opteze între pensie şi salariul de la stat se încearcă o creştere mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani. Efectele vor fi negative pe termen lung, precizează parlamentarul PSD.

Firea, despre opţiunea pensie-salariu la stat: Este o creştere mascată a vârstei de pensionare

Mesajul senatorului Gabriela Firea a fost distribuit pe Facebook.

„Se pregăteşte o tentativă josnică prin care să se impună creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani. O persoană care va fi OBLIGATĂ să opteze între pensie şi salariul de la stat este, de fapt, obligată fie să renunţe la dreptul constituţional de a munci pentru a-şi primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunţând la dreptul său patrimonial”, a scris Gabriela Firea.

Senatorul PSD mai susţine că pensia este un drept patrimonial, garantat de Constituţie, care nu poate fi condiţionat în niciun fel. Efectele aplicării măsurii vor fi simţite în special în mediul rural şi în administraţie, precizează Firea.

„Efectele cele mai dure ale unei astfel de măsuri ar fi în primul rând un deficit uriaş de personal în rândul profesorilor şi medicilor din mediul rural, dar şi din mediul academic, pentru că mulţi dintre aceştia sunt peste vârsta de pensionare. Apoi, ar fi o scădere semnificativă a competenţei în administraţia publică prin plecarea unor experţi cu multă experienţă care probabil vor renunţa la locul de muncă pentru a-şi primi pensia la care au dreptul. În concluzie, efecte negative pe toatā lumea”, a mai spus Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
salariu,
gabriela firea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.