Firea cere completarea coşului minim de consum pentru un trai decent

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 aprilie 2022 17 afişări

În ultimii doi ani, Institutul Naţional de Statistică nu putut actualizare valorea coşului minim de consum pentru un trai decent din cauza unei erori materiale: o parte dintre componentele coşului lipsesc legea din 2020. Gabriela Firea cere corectarea acestei erori.

Firea cere completarea coşului minim de consum pentru un trai decent

„Creşterea preţurilor din ultimele luni afectează multe familii, iar efectele pot fi un dezastru pentru viitorul ţării. Veniturile trebuie adaptate vieţii de zi cu zi. O soluţie ar fi actualizarea valorii coşului minim de consum pentru un trai decent. Salariul minim se calculează de mulţi ani în funcţie de coşul minim de consum pentru un trai decent. În ultimii doi ani, Institutul Naţional de Statistică nu putut fixa această valoare din cauza unei erori materiale: o parte dintre componentele coşului lipsesc legea publicată în Monitorul Oficial, în august 2020. Această eroare trebuie corectată, mai ales acum când familiile trec printr-o perioadă grea”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că la nivelul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse se lucrează la completarea legii cu datele lipsă.

„De asemenea, trebuie luate în calcul şi alte tipuri de familii, nu doar pe cea cu doi părinţi şi doi copii. Discutăm proiectul în echipa guvernamentală pentru a găsi cea mai bună variantă. În acest sens, voi discuta cu Marius Budăi, ministrul Muncii, şi Adrian Câciu, ministru de Finanţe, pe baza acestei propuneri. Ne putem baza pe expertiza specialiştilor de la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii şi de la Institutul Naţional de Statistică”, conchide Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
ins,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.