Finlanda este cea mai fericită ţară din lume. Pe ce loc se află România în clasamentul fericirii

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 martie 2021 273 afişări

Finlanda este cea mai fericită ţară din lume. Pe ce loc se află România în clasamentul fericirii

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită ţară din lume pentru al patrulea an consecutiv, într-un raport anual sponsorizat de ONU. România se situează pe locul 46 din 149 de ţări.

World Happiness Report,realizat cu sprijinul ONU, situează Danemarca pe locul doi, urmată de Elveţia, Islanda şi Olanda.

Conform raportului, românii sunt mai fericiţi decât ungurii, grecii, japonezii, ruşii sau argentinienii.

Noua Zeelandă este singura naţiune non-europeană din top 10. Marea Britanie a căzut de pe locul 13 până pe locul 17.

Cehia se plasează pe locul 18, înaintea Statelor Unite (19) sau Franţei (21). Spania se află pe locul 27, Italia pe 28, Polonia pe 44, Ungaria pe 53 şi Grecia pe 68.

Compania de cercetare Gallup a cerut oamenilor din 149 de ţări să îşi evalueze propria fericire.

De asemenea, au fost luate în considerare măsurile care includ sprijinul social, libertatea personală, produsul intern brut (PIB) şi nivelurile de corupţie.

Cele mai nefericite ţări din lume sunt Afganistan, Lesotho, Botswana, Rwanda şi Zimbabwe.

Au existat o „frecvenţă semnificativ mai mare a emoţiilor negative” în puţin peste o treime din ţări, au spus autorii raportului, probabil fiinf un efect al pandemiei.

Cu toate acestea, lucrurile s-au îmbunătăţit pentru 22 de ţări. Mai multe ţări asiatice s-au plasat mai bine decât în ​​clasamentul de anul trecut, în timp ce China a urcat pe locul 84 de pe locul 94.

Finlanda „s-a clasat foarte bine în ceea ce priveşte măsurile de încredere reciprocă care au ajutat la protejarea vieţii şi mijloacelor de trai în timpul pandemiei”, au spus autorii. Naţiunea scandinavă, cu 5,5 milioane de oameni, a traversat mult mai bine decât majoritatea statelor europene pandemia, cu puţin peste 70.000 de cazuri şi 805 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Potrivit raportului, cele mai fericite zece ţări sunt: Finlanda, Danemarca, Elveţia, Islanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Austria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raport,
fericire,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.