Fifor: Interceptarea aeronavei americane în zona internaţională a Mării Negre, o atitudine cel puţin bizară din partea Rusiei

Postat la 09 noiembrie 2018 88 afişări

Interceptarea unei aeronave americane de recunoaştere, în zona internaţională a Mării Negre, este o atitudine „cel puţin bizară” din partea Federaţiei Ruse, a declarat, vineri, la Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Fifor: Interceptarea aeronavei americane în zona internaţională a Mării Negre, o atitudine cel puţin bizară din partea Rusiei

Prezent la Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”, într-o vizită făcută alături de omologul său canadian, Harjit Singh Sajjan, ministrul român al Apărării a apreciat că astfel de incidente ca cel de luni, când Rusia a trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaştere, constituie o provocare din partea Federaţiei Ruse.

„Lucrul acesta nu s-a mai întâmplat şi a fost o atitudine cel puţin bizară din partea Federaţiei Ruse. A fost o provocare evidentă şi noi credem că astfel de acţiuni nu îşi au locul în astfel de situaţii pentru că sunt provocări care pot avea urmări neplăcute, se pot întâmpla accidente şi nimeni nu îşi doreşte un astfel de lucru. (…) Ştim cu toţii că au mai fost astfel de raportări şi din partea colegilor canadieni, cu aeronave ale Federaţiei Ruse care s-au apropiat de spaţiul aerian NATO. Repet şi de data aceasta, NU au intrat în spaţiul aerian NATO, dar tocmai acesta este rolul misiunii de poliţie aeriană, acela de a preveni astfel de lucruri şi tocmai de aceea suntem pregătiţi şi efectuăm aceste misiuni”, a comentat Mihai Fifor, care a precizat că nu ar putea să dea un număr exact al incidentelor de acest fel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
americane,
atitudine,
bizar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.