Festival murdar: Bătaie cu roşii în fiecare an în Spania - GALERIE FOTO

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 06 septembrie 2011 178 afişări

Tone de roşii foarte coapte au fost folosite săptămâna trecută drept arme într-o luptă desfăşurată timp de o oră pe străzile oraşului spaniol Bunol.

Este vorba, mai exact, despre festivalul La Tomatina, care are loc anual în ultima zi de miercuri a lunii august. Participanţii se bat cu roşii murdărind tot ce le iese în cale.

Festivalul are la origine o luptă de stradă din anii '40, când un grup de tineri dornici să ia parte la o paradă au aruncat cu roşii în cei care defilau.

Ediţia din acest an a festivalului La Tomatina a atras aproximativ 40.000 de oameni care au intrat în luptă. Majoritatea au ales tinute sumare şi au avut la îndemână ochelari de înot pentru a se feri de sucul de rosii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Festival,
Spania,
rosii
/actualitate/festival-murdar-bataie-cu-rosii-in-fiecare-an-in-spania-galerie-foto-8704634
8704634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.