FELICITĂRI! Elevă din România admisă la cele mai bune universităţi din Marea Britanie. „Am mai multe oportunităţi în străinătate”

Postat la 16 aprilie 2018 123 afişări

Anda Tenie, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, a fost admisă la cinci universităţi de prestigiu din lume: Universitatea Columbia din New York, Universitatea Oxford, Imperial College Londra, Universitatea Warwick şi Universitatea Durham.

FELICITĂRI! Elevă din România admisă la cele mai bune universităţi din Marea Britanie. „Am mai multe oportunităţi în străinătate”

Eleva este medaliată cu argint de către Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), dar mai deţine încă trei medalii de argint şi una de bronz, precum şi premiul Universităţii de Vest din Timişoara pentru cea mai originală rezolvare a unei probleme de matematică la faza naţională a olimpiadei de matematică, informează ziarulromanesc.net

„Deşi mi-ar plăcea să mă întorc în ţară, consider că am mai multe oportunităţi în străinătate, mai ales în privinţa domeniului ales. Însă cred că aceasta este o decizie pe care trebuie să o iau după finalizarea facultăţii, când voi putea observa atât avantajele, cât şi dezavantajele construirii unei cariere în afară ţării”, a spus tânăra.

Anda Tenie este singura elevă din judeţul Mureş care, alături de alţi 20 de elevi români, a fost admisă şi a urmat cursurile şcolii de vară „Oxford for Romania Summer School”.

Potrivit Andei, participarea la această şcoală de vară a fost o “bucurie imensă” şi s-a simţit onorată şi norocoasă să cunoască oameni minunaţi care excelează în domenii diferite şi pe care îi uneşte pasiunea şi perseverenţa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.